KWS

Doradni centar

Doradni centar kompanije KWS izgrađen je na površini od 15 hektara. Baziran je na najsavremenijoj tehnologiji u oblasti dorade semena. KWS je prva semenska kuca koja je napravila direktnu grinfild investiciju , vrednosti 30 mil eura u Srbiji. To je najveca investicija u opstini Becej u poslednjih 30 godina. Od Fabrike za doradu semena korist ce imati ne samo KWS i proizvodjaci nego i veliki broj mladih i strucnih ljudi koji ce se zaposliti ali i sira zajednica.

28.11.2014. je organizovana svecana proslava povodom otvaranja i pustanja u rad Doradnog centra. Svecanom otvaranju je prisustvovao premijer Srbije gdin Aleksandar Vucic, gradonacelnik grada Beceja, Vuk Radojevic, brojne kolege iz KWS –a iz Nemacke, ali i iz regiona, predstavnici borda direktora, predstavnici diplomatskog kora, mnogobrojni poslovni partneri, proizvodjaci i predstavnici sedme sile.

Pristunim gostima se na pocetku obratio gdin Suad Kumbaric, generalni direktor KWS Srbija, koji je istakao da ce ova investicija izgradjena po najvisim standardima dati novi doprinos kvalitetu a time i unapredjenju ponude i odnosa sa nasim partnerima i korisnicima semena.

O najvecoj investiciji u opstini Becej u poslednjih 30 godina i njenom znacaju za grad Becej i siru okolinu je govorio gradonacelinik Beceja, gdin Vuk Radojevic.

Iz godine u godinu KWS –ovi hibridi kukuruza se seju na sve vecim povrsinama. KWS kukuruz se uzgaja danas na cak 2,6 milona ha u Evropi, sto je dvostruko vise u ondosu na pre 10 godina. O samom razvoju kompanije u svetu ali i znacaju KWS Srbije su govorili gdin Christian Gaisboeck ,regionalni direktor Jugoistocne evrope kao i predstavnik upravnog odbora KWS –a Dr Hagen Duenbostel, koji su porucili pristunima da je Srbija na dobrom putu, da KWS ima jedan od najvecih selekcionih programa na celom trzistu i da je KWS u Srbiji pored Doradnog centra, pokrenuo i selekcioni program pa ce proizvodjaci biti na izvoru najsavremenijih selekcija kukuruza prilagodjenih loklanim uslovima i njihovim potrebama.

Nakon govora je usledilo svecano presecanje vrpce, kome je prisustvovao I premijer Srbije gdin Aleksandar Vucic, koji je takodje istakao znacaj ovakve investicije za Srbiju.

Pristuni su imali priliku da obidju proces dorade , da vide tu novu, savremenu tehnologiju kapaciteta 700.000 setvenih jedinica.

Nakon oficijelnog dela, usledila je zabava i druzenje.

Svi oni koji nisu imali prilike da prisustvuju svecanom otvaranju, imace prilike da u saradnji sa predstavnicima prodaje KWS –a obidju Doradni centar i saznaju nesto vise o savremenoj tehnologiji.

Doradni centar u Beceju se nalazi na adresi : Industrijska bb, Becej

Doradni centar - kontakt

Plant Manager

Srdjan Popov Tapavicki

srdjan.popovtapavicki@kws.com

021/21- 56 -100

063/ 421-348

Office assistant

Gabriela Terek

gabriela.terek@kws.com

021/21-56- 104

063/ 332 716

Laboratorija - kontakt

Laboratory Manager

Tatjana Knezevic

tatjana.knezevic@kws.com

063 650 214

021 2156 103


KWS